De tekst op achterflap is prikkelend, de schrijfstijl is prima, men bespreekt een paar interessante punten en bij vlagen zat ik wel in het verhaal.
Maar uiteindelijk werd ik niet gegrepen door de hoofpersoon en had ik problemen met m'n suspension of disbelief.
De ontdekking van een buitenaardse beschaving die eigenlijk maar weinig ophef geeft. Het gemak waarmee de interstellaire missie werd opgezet. De naïviteit waarmee het contact met die beschaving verloopt. Het zijn geen centrale punten in het boek, en het is geen puur science fiction verhaal, maar toch vond ik het storend.

Er is een vervolg, Children of God

In 2019, humanity finds proof of extraterrestrial life when a listening post picks up singing from a planet which will come to be known as Rakhat. While UN diplomats endlessly debate a first-contact mission, the Society of Jesus quietly organizes an eight-person scientific expedition of its own. What the Jesuits find is a world so beyond comprehension that it will lead them to question the meaning of being “human.”

The Sparrow - Mary Doria Russell