Dit is een verzamelpagina voor alle stukjes over de wandelingen die ik met mijn vrouw maak om het boekje "Haagse Beelden" na te lopen.

'Moderne Stad' door André Volten

Mijn favoriete beeld in Den Haag, "Moderne stad" van Andre Volten

Tot nu toe hebben we in deze wijken gelopen en er iets over gepost.

Dit is het boekje dat we gebruiken bij onze wandelingen in Den Haag. Het is uit 1991, en voor zover ik kan zien is er (helaas) geen nieuwe uitgave. Deze uitgave staat nog op de site van Stroom, uitverkocht.

Free Art Now
Mariahoeve. Tot nu toe de wijk met de meeste kunst die er nog stond.

Het boekje bestaat uit een inleiding en per stadsdeel een kaartje met lijst beelden. Op het kaartje staan verwijzingen naar de werken met nummer. Elk beeld heeft een korrelige zwart-wit foto en er staat summier iets beschreven over het werk. Weinig informatief en de foto's doen al helemaal geen recht aan de werken, maar genoeg om verder te kunnen zoeken. De opmaak van het boekje is mooi, niet verouderd.

Cees Langendorff - Verschuivende piramides

Nog een favoriet, "Verschuivende piramides" van Cees Langendorff in Escamp. 

Er zitten wel wat gekke fouten in het boekje. Beelden die gekanteld zijn. Er zijn natuurlijk beelden verplaatst en verdwenen in de loop van de tijd. Maar de beschrijving en positie op het kaartje kloppen soms ook niet. Voorbeeld is een van mijn favoriete werken, "Moderne Stad" van André Volten. Hier haalt men Huis den Bosch en Marlot door elkaar denk ik. Boekje is van een tijd dat nog niemand standaard een GPS apparaat in zijn telefoon had. Het maakt de wandelingen alleen maar leuker. Soms is er ook twijfel over een beeld.

Bekijk ook vooral die prachtige statistiek. Deze staat achterin het boekje. Den Haag hartje beelden! :)

Vlucht - Jan Snoeck
Nog een laatste favoriet, Vlucht van Jan Snoeck.