Met kerst hebben P en ik elkaar een museumjaarkaart gegeven. Met het plan om vaker naar musea te gaan. We zijn al in de Kunsthal KAde, het Rijksmuseum Twente en het Fotomuseum Den Haag geweest.  Allemaal mooi, maar zeker het Rijksmuseum Twente is een aanrader. Dit weekend waren we in het Dordrechts Museum. Voor de tekeningen van Rein Dool. En een overzicht van het werk van Jan Veth.

Sneeuw
Mooi werk van Rein Dool

Er hangt ook veel mooi oud werk. In de (soms wel tenenkrommende) tekstjes bij die werken merk je dat musea worstelen met het verleden. Het zijn vrij vaak foute types die we zien. Oorlogen. Kennelijk heeft de bezoeker duiding nodig.  

Dordrechts Museum
Museumgangers

In de museumwinkel de vrucht van een plataan gekocht, in plastic gegoten. Dat zijn nu leuke prulletjes. Die komt naast mijn prisma en lensbal te staan.

Afbeelding van leuk prulletje