Zaterdag een avondje Borderkitchen. Na eerder BEE (Bret Easton Ellis) te hebben gezien, was het nu de beurt aan Werner Herzog. Ik ken hem vooral van zijn mooie documentaires, zoals Into the Inferno, Into the Abyss, Encounters at the End of the World en het meesterwerk Grizzly Man. Daarnaast zag ik zijn film Rescue Dawn en kleine stukjes van zijn optreden in The Mandalorian.

Rob van Scheers, de interviewer, had volgens mij wat moeite om het gesprek te sturen. Niet zo gek, Herzog is een fascinerende, maar meanderende spraakwaterval die vaak volledig opgaat in zijn eigen verhaal. De man heeft ook geen gebrek aan zelfvertrouwen. De Koninklijke Schouwburg is een prachtige locatie, maar te groot voor een intiem interview. Korzo, waar ik Bret Easton Ellis zag, is naar mijn smaak beter geschikt voor dit soort avonden.

Helaas geen beschaafde foto kunnen maken.

Waardeloze foto

Wat ik nog leuk vond om te horen van mijn metgezel: een van Herzogs films, Nosferatu the Vampyre, is deels opgenomen in Delft. Hij zat toen op de middelbare school en heeft zelfs wat van de opnames gezien. Zo komt alles toch weer mooi samen op een onverwachte manier.

Delft!