Projecten

Het lab met dingen die ik wil doen. Mijn .plan pagina. Titelverklaring!

Loopjes bevrijden uit verschillende tools

In de loop van de tijd heb ik meerdere platvorms gebruikt om loopjes in te registreren. Sinds een tijdje loop ik met een Fitbit. Daarnaast staan loopjes in Runkeeper, Strava, om verschillende redenen. Eigenlijk boeien al die apps mij niet, ik wil mijn loopjes bewaren, maar niet afhankelijk zijn van een fabrikant.
De basis voor elk loopje is 'n bestand met de informatie over 't loopje, snelheid, GPS, datumtijd. De toevoeging van al die partijen is de informatie uit dat bestand in een net kaartje te laten zien. Met wat statistieken. En er een sociaal sausje over gieten. De gegevens duidelijk te tonen. Dat moet ook decentraal hier kunnen. Projectje!

Slimmer gebruik maken van Foursquare

Ik maak nog steeds gebruik van Foursquare. En met plezier. Het is een sociaal netwerk, maar voor mij vooral een log van alle plekken waar ik kom. Alles synchroniseer ik met mijn agenda. Het liefst zou ik alles uit de app halen en hier doen. Maar als begin zou het leuk zijn wat meer bijzondere locaties hier te kunnen delen. Het werkt al bij sommige mensen, er de code staat publiek.

Aparte RSS feeds

Nu heb ik een feed waar alle berichten in staan. Ik wil die graag opdelen; een feed waar de grotere stukken in staan. Die kan ik dan gebruiken voor een nieuwsbrief. En een feed waar alles in staat. Dus ook loopjes. Of Foursquare. En ik wil met het delen van foto's eigenlijk ook helemaal POSSE gaan.

Luchtventilatie controleren met stem

De luchtventilatie in ons huis is (naast door een vochtsensor voor douchen) afstand bedienbaar, met een erg goedkoop ogend plastic schakelaartje. Gek, want het apparaat zelf is verder prima, is helemaal niet van zo'n matige kwaliteit als de schakelaar.
Zo'n schakelaar is onhandig. Liefst wil ik de luchtventilatie met mijn stem bedienen. Tweede keuze (op afstand) is bediening via een app op mijn telefoon.

De header is van xkdc.