Let op, minor spoilers

Mieters spel. Deze game is een uitloper in een serie van spellen die mij enorm bevallen. System Shock 2, Dead Space. In mindere mate te vergelijken met Thief. Het verhaal is spannend en neemt je mee in de omgeving. Er is veel achtergrond in het verhaal, aardig wat zijverhalen. En er is een sterke atmosfeer. De wereld waarin je rondloopt is groot. Bij Prey kunt je je echt verliezen in ruimteschip Talos 1. Er erbuiten.

Jaja, zo oud ben ik, de CD ROM voor WINDOWS 95 :)

Niet alles is top. De game kan een tikje retro aanvoelen, dat maakt het misschien wat niche. Ik heb daar zeker geen probleem mee, beschouw dat eerder als een voordeel van deze game.
Monsters of aliens zijn altijd lastig. Vaak is het beter het bij suggestie te houden. "Suspension of disbelief" is essentieel, en niet te expliciet zijn helpt. Sommige monsters in Prey zijn eerder lachwekkend dan creepy, zeker de exemplaren die meer op mensen lijken, en dat haalt mij uit het verhaal en de sfeer van de game.

DIAS0KJXsAAeWOi "Beter niet te expliciet"

Daarentegen zijn er zat monster die wel geslaagd zijn. Mimics, die de vorm van normale objecten aan kunnen nemen. Van geen enkel object in het spel ben je zeker dat het is wat het is. Zorgt voor spanning. En een minder goed zichtbaar monster. Dat blijkt een (geslaagde) keuze uit armoede.

De achtergrondgeluiden, geluidsffecten en muziek zijn ook prima.

Meer lezen:

https://www.theverge.com/2017/5/8/15581242/prey-review-xbox-one-ps4-pc-bethesda-arkane

https://www.theguardian.com/technology/2017/may/08/prey-review-sci-fi-shooter-bioshock-dead-space-dishonored-bethesda

Of check deze geweldige reviewvideo van Raycevick.

Ik ga System Shock 2 weer een keer spelen :)

DH2JQQHXUAIzk_R