Op Spotify heb ik een playlist gemaakt gebaseerd op internet radiostation Radio Paradise. Prima muziek. Eclectic commercial free Internet radio is hun motto. Helemaal waar. Beetje MOR zijn ze ook wel.

Anyway, die afspeellijst, 1000+ nummers, begon opeens volgers te krijgen. En niet zomaar wat, maar veel volgers. Ik heb wel wat lijsten die door 1 of 2 mensen gevolgd worden, maar deze zat in geen tijd op 500+ volgers. Op dit moment zijn het er 1.647!

Ehh, wow.

Ik was -en ben- flabbergasted.

Hoe leuk ook, ben ook erg nieuwsgierig hoe dat kan. Ik heb wel wat vrienden, misschien 40, maar geen 1.600. Ik log in met e-mail, als ik al een Facebook account zou hebben dan zou dat ook de reden niet zijn.
Waar komen al die volgers vandaan? Staat de afspeellijst ergens op een voorpagina van Spotify? Zoekt men op naam en staat deze dan bovenaan?
Op het web kan ik niets vinden als ik zoek op het nummer van de afspeellijst (1OVRQvj6hvTmvswARdwTO4). Dus op het web staat 'ie dan niet denk ik.

Jammer dat in Spotify niet een optie zit om te zien waar al die volgers vandaan komen. Zoals verwijzingen naar een website. Een soort Flickr Explore. Kan er niets over vinden.
Wel over de vulling van Discoverer Weekly, een ander mooie Spotify feature, erg lezenswaardig stuk.

Link => https://open.spotify.com/user/fabiobruna/playlist/1OVRQvj6hvTmvswARdwTO4