Als het eerste wat ik over een boek lees dat het een "Game of Thrones" op de maan is dan heb ik niet de neiging direct dat boek te willen lezen. Hoe leuk ik GoT ook vind.

Toch is dat in dit geval niet terecht. Het verhaal draait om een aantal families die strijden om de macht. Er zijn nog wel wat overeenkomsten (maar geen draken!). Overeenkomsten met wel meer boeken trouwens. Duin (moordwapens, social engineering, een echte evil dude zoals Vladimir Harkonnen). De Godfather.

Maar dit boek kan prima op zichzelf staan. De eigen taal en gewoontes op de maan komen bizar maar toch geloofwaardig over. Ik ging echt wat voelen voor een aantal hoofdpersonen (zijn er aardig wat). De sexy times zijn niet ongemakkelijk en dat is best bijzonder voor een SF boek.

Wat een eind ook voor een eerste deel, geweldig. En een geweldig begin ook trouwens. Geschreven om een tv-serie van te maken. Ik ga zeker de volgende delen en meer van McDonald lezen.

Van mij 4.5 sterren op Goodreads.

Hier nog een recentie.

Ook altijd fijn, via dit boek de Coode Street podcast ontdekt. Ook een aanrader.

h5h2hldmgfhepbgw5fd8

Dit jaar wil ik 22 boeken te lezen. Dit is boek nummer 21. Ik ben te vinden op Goodreads