Ooit kreeg ik mijn eerste internetverbinding met eigen plekje op het werk (toen nog homepage) bij xs4all. Had ik veel lol in. Die pagina stond als ik het nog goed weet (helemaal unix) op xs4all.nl/~fabio :-)

Weer later kocht ik ruimte bij een echte hoster. Sommige dingen zijn in de wayback machine blijven hangen. Een dashboardje om scripts te kunnen installeren, 300MB schijfruimte. Eerst met een static site. Met zelfgeschreven squash competitie systeem (PHP en MySQL).
Later Wordpress. Een echte website met comments. En een site die eenvoudige te hacken bleek, helaas kan ik de schermprint niet meer vinden...

toeback

In de loop van de tijd verwaterde mijn belangstelling voor een eigen plek. Sociale media erbij en "mijn content" stond vooral ergens anders.

Tot het een tijdje geleden weer begon te kriebelen. Wilde weer een (1) eigen plek hebben waar al mijn dingen staan. In eigen beheer.

Tl;dr, ik ben weer gestart met een eigen plek op het web, nu via cloud hosting.

Mijn keuze viel op Linode want Linux. Ik krijg daar shell toegang tot een volledige installatie van Ubuntu. Op SSD. Snel dus. Erg snel. Ik koos (tikje willekeurig) voor Ghost (want weer eens iets anders) als software om een blog mee te starten. Bij Linode heb je een volledige besturingssysteem tot je beschikking, met shell access en alle opties. Software installeren is apt-get en veel leuker dan een dashboard met voorgebakken scriptjes. Ik heb 20GB ruimte voor 5 euro per maand.

Mijn doelen:

  • Eigen webruimte krijgen waar ik plezier heb om op te werken.
  • Een (1) plek waar mijn foto's staan. Flickr en Instagram zijn -als ik ze al aan wil houden- bijzaak & optioneel. Mijn foto's moeten op een plek staan. Speel nu een beetje met Koken, maar de installatie gaat nog niet helemaal vanzelf (leuk!).
  • Helemaal POSSE gaan. Een keer iets posten, en dat verspreiden vanaf die plek.

Tot nu toe heb ik er plezier in.