Misschien toeval, maar er is toch wel wat overlap met de game met dezelfde naam?

Een tijdje las ik alles van Michael Crichton. The Andromeda Strain, Congo, Sphere. Natuurlijk Jurassic Park. De mix van actie en technologie bevalt mij wel. En van alle uitleg tussendoor had ik geen last.
Thema is altijd hetzelfde: wetenschap bedenkt iets, de ontdekking ontspoort op een onvoorziene manier en dat zorgt natuurlijk voor gedoe.

Ergens ben ik gestopt met zijn boeken lezen. De man is overleden. Tot ik een tijdje gelden een stukje 'Sphere' op youtube zag. Direct gezocht op Goodreads, en er zijn nog zat boeken van hem die ik niet heb gelezen.

Goed, Prey dus. Dit is niet een van zijn betere romans. De wetenschap is een tikje gedateerd. De premisse, nano-bots gebruiken zwermintelligentie is interessant. Deze zwerm moet een soort vliegende camera worden (bestonden drones in 2005 nog niet?), maar evolueert verder en begint zich als een predator te gedragen.
Maar het haalt niet het niveau van Jurassic Park. Het had het boek ook goed gedaan als de wetenschap iets harder was geweest.
Prima boek als tussendoortje. Spannend, snel. Toch 3.51 ster.

Diep in de woestijn van Nevada staat de geavanceerde fabriek van de Xymos Corporation. Acht mensen zitten er in de val. Buiten loert een vijand die ze zelf gecreƫerd hebben: een wezen zoals de wereld nooit eerder heeft gezien.
De zwerm wordt elk uur groter en krachtiger. Hij moet gestopt worden voordat hij binnendringt. Als het nog niet te laat is...

Michael Crichton - Prey

Je kunt mij vinden op Goodreads.