Ooit wilde ik met een Raspberry Pi wat lampen in mijn huis schakelen. Met suncron, mooie software. En een paar Klikaanklikuit schakelaars. Die Pi was heel leuk maar bleek niet echt een lange levensduur te hebben. Om toch te kunnen schakelen op tijd kocht ik een ICS-2000, het schakelstation van de leverancier zelf.

ICS-2000

Toen ik mijn Google Home voor het eerst installeerde bleek Klikaanklikuit gebruiken niet erg praktisch. Ik vond op Youtube wel iets, was leuk bedacht, maar niet erg gebruiksvriendelijk.
En omdat Google Home zo perfect werkt leek er niets anders op te zitten dan over te stappen naar een ander systeem (Hue).
Maar opeens verscheen Klikaanklikuit in het lijstje "Linked services" in de Google Home app. Gekoppeld en 't werkt prima. Lampen worden direct gezien, en als je ze in een kamer brengt kun je ze via die kamer als groep schakelen.
Iets als acties of regels zit nog niet in de Google Home app, maar via het ICS-2000 station heb je ze wel. Enige nadeel is natuurlijk dat je alleen Klikaanklikuit en aanverwanten (Hue ook) kunt schakelen, en niet bijvoorbeeld de temperatuur laag kan zetten van je Nest.

Zo kan ik de Klikaanklikuit schakelaars toch weer gebruiken en heb ik meer opties om uit te kiezen :)