De titel "Nederlands" voor het fotomuseum in Rotterdam is wel wat groots, het is een vrij klein museum, volgens mij is Gem groter. Het is wel een toplocatie daar, wat is die kop van Zuid tof zeg!
Toen wij er waren zagen we een prachtige serie foto van Jacqueline Hassink (te bekijken zonder sokken en mobiele telefoon, thema "Unwired"). Je mocht erg geen foto's maken van de begreep ik, hopelijk breek ik geen wet door deze van de site van het fotomuseum hier neer te zetten..

© Jacqueline Hassink, Langisjór 2, Unwired Landscapes

In de kelder hangt een serie "WOUT BERGER GIFLANDSCHAP REVISITED". In 1992 publiceerde Berger een fotoserie "Giflandschap". En nu, 25 jaar later, bezocht hij de locaties nog eens. Lange adem dus, altijd leuk, een mooi project.

GIFLANDSCHAP REVISITED

En een selectie van foto's uitgekozen door een bekende nederlandse fotograaf met een tikje lullige motivatie video, maar wel wat mooie beelden.

© Ed van der Elsken, Daan van der Elsken op Pravda