Van King lees ik alles wat uitkomt. Zijn boeken die ik het meest waardeer las ik in de vorige eeuw, maar zijn meer recente romans zijn nog steeds sterk.
Een tijdje schreef hij geen boeken meer waar het bovennatuurlijke 'n rol in speelde (de Bill Hodges trilogie, een misdaad reeks).
Maar vorig jaar in de roman met zijn zoon was het weer raak. En in dit nieuwe boek ook.

Het gegeven is goed bedacht, alle bewijzen (DNA, getuigen) zeggen dat iemand een moord heeft gepleegd. Enige probleem: die persoon heeft een waterdicht alibi. De uitwerking van dat probleem is weer helemaal King. Grappig ook dat een persoon uit de Bill Hodges trilogie een rol speelt.

Spannend. Aanrader. Vier sterren op Goodreads.

Wanneer het misbruikte en levenloze lichaam van een elfjarig jongetje wordt gevonden, wijzen ooggetuigen en forensisch materiaal onmiskenbaar in de richting van de populaire coach van het plaatselijke Little League-team. Maar de verdachte, die met groot machtsvertoon wordt gearresteerd, heeft een waterdicht alibi. Detective Ralph Anderson raakt na verder onderzoek ook overtuigd dat hij inderdaad buiten de stad was. Hoe kan hij dan tegelijkertijd op twee plekken zijn geweest?

Stephen King - The Outsider

Je kunt mij vinden op Goodreads.