Dit boek is het eerste deel in een reeks, en ben ik gaan lezen door deze lijst beste recent uitgekomen scifi, volgens The Guardian dan. Het stuk gaat over deel 2 uit de reeks, maar ik was geprikkeld en heb deel 1 gekocht. Op Goodreads stonden verwijzingen naar Stephen King (The Stand), Clive Barker en Neil Gaiman. Hielp ook :)

Het is een erg spannend boek. Ben ook wel nieuwsgierig geworden naar deel 2. Maar dat komt vooral door een, tja, kleine tekortkoming in dit deel. De omstandigheden van het verhaal zijn prikkelend (genre post apocalyptic), maar je komt op geen moment achter meer informatie over reden van die setting. Het is iets uit het verleden, meer niet. Terwijl ik daar nou net best nieuwsgierig naar was.

Het verhaal speelt in een wereld na een epidemie, maar geen epidemie in de vorm van een normaal griepje. Er is een periode van 3 weken geweest waarin mensen stemmen horen die ze aanzetten tot het vermoorden van andere mensen, en uiteindelijk zichzelf. Een klein deel van de mensheid heeft dit overleef, en in die groep horen sommige een stem (die kennelijk niet altijd aanzetten tot gedoe), en sommige niet.

Hopelijk krijgen we in deel 2 iets meer informatie. Het volgende deel staat in ieder geval op mijn te lezen lijst.

Defender - GX Todd

De headerfoto is niet uit het boek maar is de omgeving waar het verhaal zich afspeelt. Ben er vorig jaar doorheen gereden.

Je kunt mij vinden op Goodreads.