Vorig jaar al een keer gezien in de Boerderij. Toen speelde hij Misplaced Childhood uit 1985, nu Clutching at Straws uit 1987. Dat is, als ik iets in het midden van die jaren neem 11.829 dagen geleden. Ik was toen v16.186 en zeker Marillion fan, in ieder geval nog ten tijde van dat eerste album. Maar het is allemaal wel lang geleden. Als ik het goed begrijp gaat de zanger in 2020 ook met pensioen en is dit een soort afscgeidstournee.
In de tussenliggende zeg 25 jaar heb ik niet veel Marillion, Fish of heel beperkt progressieve rock geluisterd. Toch was zeker het concert in de Boerderij een aangename verrassing. Ik wist weer precies waarom ik Misplaced Childhood zo goed vond.
Al was dit concert prima, de verrassing van het eerste concert was het niet. En met Clutching at Straws heb ik ook minder. Ik was toen al afgehaakt denk ik. Toch, prima concert. Nu weer tijd voor wat jonkies :)

Foto uit de header is van MrPanyGoff

Check ook de site van het Paard voor meer plaatjes.