Geinspireerd door een berichtje op Linux Rig, mijn lijst van diensten en software waar ik voor betaal. Best een lange lijst eigenlijk.

Absolute favorieten

Deze gebruik ik veel en vaak. En met plezier.

 • Todoist. De best todo app die ik ken. Kan echt niet zonder. Veel features, maar niet teveel. Ontwikkeling, maar de kern blijft altijd te volgen. Blogje in de maak over de manier waarop ik werk met deze tool.
 • Feedbin. Ja, een RSS reader. Nog steeds de belangrijkste manier om berichten te lezen. Voor mij geen algoritmes die berichten selecteren.
 • Hosting van deze site bij Linode. Prima hosting op Linux. Een plezier om te gebruiken.
 • Exist.io. De service die alle vanity stats samenbrengt. Was zelf al begonnen met iets dergelijks te bouwen, maar deze app dekt voor 80% af wat ik zoek. Ben nog wel in de fase dat ik alles aan het uitzoeken ben. Blogje in de maak over deze tool.
 • Headspace. Sinds een jaar begonnen met mediteren (kort, max 5 minuten). Na de eerste 10 gratis sessies besloten door te gaan. Zeker de moeite waard. Blogje in de maak :)

exist.io

De rest

 • Drops. Ik ga 1 jaar met deze app proberen mijn woordenschat Italiaans uit te breiden. Vooralsnog werkt dat wel goed. Sessies van 5 minuten woorden en zinnen oefenen past goed in mijn dagritme.
 • Een VPN, PIA. Vooral omdat ze een Linux client hebben.
 • Office 365. Voornamelijk een gezinsding. Ik snap niet waarom mensen een wysiwyg tool prettig vinden en maak al mijn documenten in Markdown en een teksteditor du jour (nu VS code). Maar mijn gezin wil Word.
 • Google Drive. Vooralsnog bevalt Google Drive wel. De integratie met Google Photos is prettig. Ruimte kunnen delen met je gezin. Klein minpunt: geen eigen Linux client. Klein want er zijn prima alternatieven. Ik kijk wel naar opties om zelf ruimte te kopen en het syncen met scripts te doen.
 • Flickr. Oude liefde. Ik weet niet helemaal wat ik er mee moet. Wil mijn foto's toch het liefst zelf hosten. Zo zonde dat de meeste mensen op Instagram actief zijn. Schuift misschien volgend jaar naar de twijfelgevallen..
 • Github. Prima tool, maar eigenlijk wil ik mijn code toch een keer helemaal zelf gaan hosten. Edit: dat ging snel. De gratis variant heeft nu ook ongelimiteerde prive repositories. En dat was de enige reden om te betalen. Exit Github pro :)
 • Dan nog wat standaard apps, Spotify. Netflix.

Twijfel en exit gevallen

Deze diensten wil ik het komende jaar vervangen of niet meer gebruiken.

 • 1password. Grootste nadeel en reden waarom ik iets ander zoek: geen Linux client. Verder prima tool.
 • Social Pilot. Gebruik ik vooral om eenvoudig berichten te kunnen plannen en posten op dit Twitter account. Werkt goed, maar hier moet ik zelf wel een appje voor kunnen bouwen.
 • Runkeeper. Sinds ik mijn Fitbit heb gebruik ik Runkeeper minder, ik sync er alleen nog naar, en nu heb je ook nog een Asics inlog nodig. Mweh.
 • Rescuetime. Ik was ooit een vervent gebruiker van Wakoopa. Dit is de moderne variant Wakoopa. Software en app gebruik tracking. Erg goed, maar ik merk dat ik er niets mee doe, dus exit.