Een berichtje ter referentie. Dit is het boekje dat we gebruiken bij onze wandelingen in Den Haag. Het is uit 1991, en voor zover ik kan zien is er (helaas) geen nieuwe uitgave. Deze uitgave staat zelfs nog op de site van Stroom, uitverkocht weliswaar.

Het boekje bestaat uit een inleiding (niet gelezen) en per stadsdeel een kaartje. Op het kaartje staan verwijzingen naar de werken met nummer. Elk beeld heeft een vrij korrelige zwart-wit foto en er staat summier iets beschreven over het werk. Weinig informatief en de foto's doen zeker geen recht aan de werken, maar genoeg voor mij om verder te kunnen zoeken. De opmaak van het boekje is mooi, niet verouderd naar mijn smaak.

Er zitten wel wat gekke fouten in het boekje. Foto's die gekanteld zijn. Er zijn natuurlijk beelden verplaatst en verdwenen in de loop van de tijd. Maar de beschrijving en positie op het kaartje kloppen soms ook niet. Voorbeeld is een van mijn favoriete werken, "Moderne Stad" van André Volten. Hier haalt men Huis den Bosch en Marlot door elkaar denk ik. Boekje is natuurlijk voor iedereen standaard een GPS apparaat bezat. En het maakt de wandelingen alleen maar leuker.  

Bekijk ook vooral die prachtige statistiek. Deze staat achterin het boekje. Den Haag hartje beelden! :)