“I could have become a mass murderer after I hacked my governor module, but then I realized I could access the combined feed of entertainment channels carried on the company satellites. It had been well over 35,000 hours of movies, serials, books, plays, and music consumed. As an heartless killing machine, I was a terrible failure.”

Deel 1 in een serie, "The Murderbot Diaries". Een veelbelovende serie. Een Robot / AI ("SecUnit") hackt zijn eigen controlemodule en ontwikkeld een persoonlijkheid. Verteld op een grappige manier. De robot is verlegen in gezelschap, heeft moeite met direct contact met mensen. Is een liefhebber bingewatching van slechte series ("Sanctuary Moon") en doet dat dan ook wanneer maar mogelijk. Is echt een prettig karakter.

I hate having emotions about reality; I’d much rather have them about Sanctuary Moon.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten bij een serie met zo'n naam gaat het meer om het gevoelsleven en denken van de robot dan om geweld. En dat gegoten in een spannend verhaal over de verkenning van een planeet. Ik ga de volgende delen zeker lezen.