Een enorm monument met de uitstraling van een constructie uit communistisch China. Het heeft iets grandioos, zoiets verwacht ik niet in Europa. Toch is dit Redipuglia, Italië, een doorsnee stadje in de provincie Friuli.
Er is in deze regio flink gevochten tijdens WOI, inclusief gifgas en loopgraven. Dit monument is voor de 100.187 gevallenen uit die periode. Erg indrukwekkend allemaal, zelfs al is het in tijd ver weg.

Helaas konden we het monument niet beklimmen wegens een restauratie. Die informatie is niet te vinden op de verder prima pagina van het toerisme bureau voor Friuli voor dit monument.

Afbeelding van Sacrario militare di Redipuglia
Sacrario militare di Redipuglia

Afbeelding van Sacrario militare di Redipuglia
Sacrario militare di Redipuglia
Afbeelding van Sacrario militare di Redipuglia
Sacrario militare di Redipuglia

Tegenover het monument is nog een park met wat monumenten en kanonnen.

De foto's op deze pagina zijn van Fabio Bruna en vallen onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie. Hergebruiken mag, ook commercieel, maar altijd met naamsvermelding en link naar deze site.