Deel twee in de "The Drenai saga" reeks, een serie van elf boeken, met een subserie ("Waylander Series"). Dit deel komt uit 1986. Genoeg boeken te gaan nog, als de serie leuk blijft. Voor mij is fantasy een lastig genre. Veel rommel. Maar leesbare fantasy, het bestaat echt.

Deel een in de serie was erg goed, over Druss the Legend, die een bij voorbaat verloren oorlog moet voeren. Dit deel is iets minder sterk dan de opener in de serie. Het verhaal is ruwweg gelijk aan het vorige deel in opzet. Iets donkerder. Een eeuw na het vorige deel in de serie is er een gekke koning die mens-machines en donkere tempeliers gebruikt om macht uit te oefenen. Hoofdpersoon Tenaka, deels Drenai, deels Nadir verzameld een groep mensen om zich heen met als doel de gekke koning te verslaan.
Het vorige deel ging om een oorlog tussen de Nadir en Drenai. In dit deel moet Tenaka hulp halen bij de Nadir. Dat geeft de serie iets extra's, die ontwikkeling in de tijd. Maakt dat het iets van een historie geschreven over een volk, naast een goed verhaal.

Een kaart van de wereld waar de hele serie zich afspeelt, heerlijk

Weer een episch verhaal, door de gelijkenis met deel een iets minder sterk. Maar de karakters zijn deze keer meer ontwikkeld. Vier sterren op Goodreads en ik heb het volgende deel in de serie op mijn "te lezen" lijst gezet.

The King Beyond the Gate (The Drenai Saga, #2)
Once the mighty fortress had stood strong, defended by the mightiest of all Drenai heroes, Druss, the Legend. But now a tyrannical, mad e...