Sinds tijden weer eens een echt lang verhaal gelezen. Dit boek is nog maar de opzet voor een reeks (trilogie?).

An alien shipwreck is discovered on a planet at the very limits of human expansion – so Security Director Feriton Kayne selects a team to investigate. The ship’s sinister cargo not only raises bewildering questions, but could also foreshadow humanity’s extinction. It will be up to the team to bring back answers, and the consequences of this voyage will change everything.

Zo'n beschrijving vind ik erg prikkelend. "Helaas" gaat 90% van dit deel over de achtergrond van de hoofdpersonen. Leren we de wereld leren kennen waar het verhaal in speelt. Verschillende facties. De utopial society, de wereld is letterlijk maakbaar geworden. Vreemde maar nog herkenbare techniek (AI's met classificaties als G3Turing, G5Turing, G7Turing). En meerdere alien rassen. De Olyix, onderweg naar het eind van de tijd op zoek naar hun god en slechte korte bezoekers bij de aarde. En de Neana (geen details want spoilers).

We springen in de tijd, van het hoofdverhaal (2204), achtergrond van de hoofdpersonen, en een verhaallijn ver in de toekomst, waar we vast meer over horen in volgende delen.

Vier sterren, ik ga deel 2 zeker kopen.

Salvation (Salvation Sequence #1)
Humanity’s complex relationship with technology spirals out of control in this first book of an all-new trilogy from “the owner of the mo...