Goed leesbaar en interessant boek. Samenvatting van de historie en ontdekkingen op het gebied van kwantummechanica. En een pleidooi voor een van de theorieën ter verklaring van de dingen die we zien, de veel-werelden-interpretatie van Hugh Everett. Terzijde, Hugh is de vader van E, de zanger van Eels.
Zoals je in het praatje hieronder ziet stoort het Carroll dat er weinig fundamenteel onderzoek plaatsvindt naar de onderliggende theorieën van de kwantummechanica. Waarom gebeuren de dingen die we zien?
Het boek vind ik goed leesbaar, voor meer inhoudelijke opmerkingen hier een kritische beschouwing en hier een meer neutraal stukje.
Ik vind het interessante onderwerpen om over te lezen. Er iets van vinden is lastiger :)

Verder is Carrol gastheer in een van mijn favoriete podcasts, "Mindscapes". In deze podcast ontvangt hij niet alleen wetenschappers maar ook filosofen, kunstenaars. Aanrader.

Mijn favoriete boek in dit genre is "The Fabric of the Cosmos" van Brian Greene, met erg interessante stukken over de pijl van de tijd, waarom deze altijd naar de toekomst gaat, en nooit terug.

The Fabric of the Cosmos
From Brian Greene, one of the world’s leading physicists and author the Pulitzer Prize finalist The Elegant Universe, comes a grand tour ...