Dit is het tweede boek in de serie. Complex verhaal, veel karakters en dan springt het verhaal ook in de tijd, waarbij we niet alles te horen krijgen uit de latere tijdslijn om de vroege tijdslijn niet te spoilen. Soms lastig te volgen. Maar allemaal erg virtuoos geschreven. Was deel een nog wat traag, hier komt het verhaal echt op gang. Ik ga deel drie, het slot, ook lezen. Hoop dat er verdieping komt van achtergrond van de Olyix, waarom ze tot hun missie zijn gekomen.

Check ook de serie video's die de auteur heeft gemaakt over deze serie, aanrader!

In de 23e-eeuw gaat het mis met de mensheid wanneer blijkt dat een schijnbaar goedaardig buitenaards ras een van de ergste bedreigingen van de mensheid blijkt te zijn.
Gedreven door een religieus extremisme zijn de Olyix vastbesloten om iedereen naar hun versie van god aan het eind van de tijd te brengen.
De mensheid heeft maar één doel: deze ogenschijnlijk onverslaanbare vijand overwinnen. Zelfs als die krachtmeting bizar lang moet duren.

Salvation Lost (Salvation Sequence #2)
The comparative utopia of twenty-third century Earth is about to go dreadfully awry when a seemingly benign alien race is abruptly reveal...