Na een jaar zonder kind zijn we weer bij elkaar. Nu met een volwassen C (in de headerfoto met P). Ze was elf maanden in Murica voor een tussenjaar. En we gingen haar ophalen in New York City :)
Dit was niet de eerste keer dat ik in de Verenigde Staten was, maar wel de eerste keer in New York. Wat een mooie stad. Ik ben vlieft.
We waren de vorige keer in de westkust, waar ik vooral de parken mooi vond. Yosemite, Bryce, Zion, Death Valley en het prachtige Monument Valley. LA was niet erg schoon en druk (wel door Compton gereden!). San Francisco was een stad vol daklozen, mensen met psychische problemen. Prachtig, maar de sfeer op straat was niet prettig. Misschien is het nu wel anders.
Hoe anders was dat in NY. Geen moment voelde ik me onveilig.

Williamsburg
Uitzicht vanuit ons appartement in Williamsburg
Awoke Vintage
Hip (denk ik)

We sliepen in een appartement in Williamsburg, in de Joodse wijk. Deels wat vervallen, maar verder heeft Brooklyn vooral een sterke hipster- en artistieke sfeer. Heel prettig. Nog nooit zoveel mensen zien sporten op zondagochtend.
Het uitzicht vanuit ons appartement, op de Williamsburg brug, was geweldig. Ik voelde me helemaal NYC.

Marcy Ave MTA/Train station
Elke dag hier opstappen, elke dag "Taxidriver", maar dan met de metro
New York City Subway service
Zo ziet veilig eruit

De ritjes met de metro vanuit Brooklyn over de Williamsburg bridge naar Manhattan waren alleen al een feestje. In een wagon verveelde mensen :)

Midtown Manhattan
Toerist spelen
Praatje
Midtown Manhattan mensen
Wandelaar op 5th Ave
Elke straat in Manhattan is gemaakt voor foto's

Manhattan was een geweldige plek om te zijn. Het is een cliché, maar je loopt echt door een filmset. De foto hieronder is dat letterlijk, deze ingang van de metro is gebruikt in de klassieker uit 1979 "The Warriors".

72nd Street Station, Broadway, New York
Come out to play
De influencer
Help, een influencer

Het is een beetje gênant als je 50+ bent, maar ik kon het niet laten. We hebben een bezoek gebracht aan de werkstudio van bekende vlogger Casey N. De foto van mijzelf voor die werkplek laat ik in de privécollectie, maar in dezelfde straat kwamen we wel een soort Casey tegen. Elektrisch skateboard en vlogcamera present!

NYC Ferry
Met de NYC Ferry naar Red Hook voor een BBQ joint
Hometown Bar-B-Que
Pien in de rij voor de BBQ
Eten fotograferen, zeker vlees, is altijd -1, maar de brisket was echt goddelijk! Dat wist ik vooraf, en daarom kijk ik zo blij.

Beste plek om te zijn is toch wel Central Park. Midden in de reuring, en toch rustig. Heerlijk hardlopen. Een flatje in de Upper East Side, aan 5th avenue, met uitzicht op Central Park, elke dag een kopje koffie bij "Le Pain Quotidien", dat lijkt mij wel iets.

Conservatory Water
Lekker rustig en centraal