IN 2012 kocht ik een Nook Glowlight, de e-reader die bij de winkel Barnes & Noble hoort. Ik zocht een e-reader met verlichting en het voordeel van dit model is dat het meer ondersteuning geeft voor meer formaten e-books. Na 6 jaar gebruik begon het apparaat kuren te vertonen (bij een herstart verloor ik al mijn bookmarks en voortgang). Boeken lezen met een e-reder bevalt mij prima, tijd voor iets nieuws dus, nooit erg :)

"Nook Simple Touch"

Als ik aan een e-reader dacht was dat wel de Kindle. De reden om GEEN kindle te nemen was de koppeling aan Amazon. Die verkochten toen nog geen Nederlandse boeken. Met de Nook kon je meer typen e-books lezen, het was een meer open apparaat.
Maar nu maakt het mij niets meer uit, die andere winkels optie. Ik wil zoveel mogelijk keuze. En dan is Amazon prima. Ik heb al ervaring met Audible (audioboeken), ook van Amazon. Als sci-fi liefhebber heb je niet zoveel te zoeken bij een Nederlandse boekhandel, dus ik zou sowieso niet zo snel voor bol kiezen.

Uiteindelijk heb een Kindle Paperwhite gekocht, een 3e generatie exemplaar. Het formaat beviel prima, deze is ongeveer even groot als mijn Nook.

Paar dingen die direct opvielen bij gebruik van de Kindle:

  • Koppeling met Goodreads, geen verrassing met Amazon als eigenaar, maar prettig.
  • Je ziet welke zinnen andere mensen markeren, grappig.
  • De reader bevat een verklarend woordenboek, ook te gebruiken offline. Er zit ook een Wikipedia koppeling in (wel netwerk verplicht).
  • De hogere resolutie was de aanschaf al waard (van 600x800 naar 1440×1080)

"Kindle Paperwhite"

En het aardige is, er zijn nog allemaal opties om mijn Nook te modden.