Zondag een paar uur met P doorgebracht in museum Voorlinden. Prachtige werken in een mooie omgeving. C kon helaas niet mee wegen proefwerkweek. In deze COVID periode moet je een slot boeken voor bezoek, en er zit een maximaal aantal mensen in een slot. Ideaal. Je hebt alle vrijheid om rustig rond te lopen. Van mij mag dat systeem met slots blijven.

Vrijwel alles is wel interessant of mooi, maar het werk van Fiona Banner sprak mij het meest aan. Een mix van objecten, schilderijen en tekst. De fender steunt op twee boeken. Door de zaal hoor je de maker een tekst voordragen.

Ook bijzonder, bij het binnengaan van de zaal voor Birdman van Lara Favaretta krijg je een waarschuwing van de suppoost. De blokken confetti die er staan zijn geperst en niet geplakt. Overduidelijk een tijdelijk werk, maar het moet nog wel even mee.

Lara Favaretta - Birdman (een blok is 400 kilo confetti)
Nils Völker - Multiple of Five
Maha Malluh - Food for Thought – Al-Mu'allaqāt
Zelfplaatje in Leandro Erlich - Swimming Pool
P in het werk van Richard Serra - Open Ended
Griezelig echt. John DeAndrea - The Faces if Fifty Years

Opvallend, niet alle werken staan op de website van Voorlinden. Sommige staan alleen op Facebook (bleek na zoeken). Voor een echte internaut natuurlijk een gotspe, informatie opgesloten in een silo.