Op 7 december 2004 postte ik mijn eerste foto op Flickr. Een site voor foto's met een stream van vrienden, met "sterren" (likes), tags en commentaren. En dat  2 jaar voor het ontstaan van Twitter en het openbaar gaan van Facebook.

Het duurde even voor ik toen de lol er van inzag, maar de jaren erna waren bijzonder. Ik heb veel mensen leren kennen die ik nog steeds (soms op afstand) volg, en had goeie contacten via de website. Naast leuke en mooie foto's was het ook gewoon gezellig. Er waren groepen voor interesses die je deelde. Op enig moment ben ik gaan betalen voor een pro abonnement.

Na verloop van tijd werd Flickr gekocht door Yahoo en werd het langzaam minder leuk. Gekocht worden door Yahoo was een enkeltje vergetelheid. Ik begon Flickr minder en minder te gebruiken, op andere plekken was meer interactie.

Google Trends voor de term Flickr

Maar Flickr bleef altijd een speciale plek behouden. Ik ben -op een paar maanden na- altijd betalend lid gebleven. En ben de site sinds kort weer actief gaan gebruiken. Andere opties zoals Instagram zijn misschien populair, maar hebben als onderdeel van Facebook een nare bijsmaak. En zijn naar mijn smaak ook "te druk". Dat je betaald voor Flickr voelt goed. Misschien staat je content nog steeds bij een andere partij, strikt genomen is dat niet helemaal POSSE, maar deze website draait ook bij een hoster. Het moet vooral betrouwbaar voelen, en dat doet het.

Grote Markt - Den Haag
Rondje Den Haag voor een korte beeldenwandeling tijdens de COVID restricties. De kroeg is dicht, maar to go is ook populair.
Vogels voeren
De vogels in de Hofvijver voeren