Je moet er van houden (doe ik), dan kun je in dit uitstekende blog de mooiste berichtjes van de meest bijzonder gebouwen vinden. Brutalisme. Alleen de naam al. Een stijl die z'n moment had in de vorige eeuw, maar waar nog vrij veel liefhebbers van zijn (en nog veel meer haters). Vooral de SciFi uitstraling die deze gebouwen soms hebben staat mij aan. Misschien ongerelateerd, maar ik heb hetzelfde bij de spomenik, de oorlogsmonumenten uit voormalig Joegoslaviƫ. Een tripje langs een paar van die objecten staat op de "te doen" lijst.
Maar het kan ook dichtbij. Op loopafstand staat een van de bekendste gebouwen in deze stijl in Nederland, de aula van de TU Delft (meer). Tijd voor een fotowandeling.

TU Delft Aula

Veel beton, met ook een kunstwerk voor de ingang van beton šŸ§±

TU Delft Aula

In een van de zalen van het gebouw woonde ik 'n lezing bij van Gerard 't Hooft. Lang geleden, maar volgens mij was het een prima zaal, goed zicht. Helaas geen foto's van.

TU Delft Aula

De hoofdingang.

Aula TU Delft

En de achterkant van het gebouw. Dit is wat ik bedoel met een "SciFi" gevoel.

De foto's op deze pagina zijn van Fabio Bruna en vallen onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie. Hergebruiken mag, ook commercieel, maar altijd met naamsvermelding en link naar deze site.