Wandelen is een landelijke hobby geworden tijdens COVID. Leuk, maar op plekken waar het vroeger rustig was loop je nu file. Gelukkig zijn mensen kuddedieren, ook in hun recreatiegedrag. Bekende parken, en plekken aan de kust waar je met auto's kunt komen zijn druk.

Dan blijft er gelukkig nog veel over. Wij kozen zaterdag voor een route langs de Vliet, snelweg (min of meer) en naoorlogse wijken. (ook na COVID een aanrader trouwens) Heerlijk rustig :)

Onze route

De route is losjes gebaseerd (we sneden een deel af) op een route uit 'n leuk boekje van Cock Hazeu.

Have a live life have your owm

Bij ons startpunt langs de Vliet had iemand zijn gedachten op een pilaar onder de brug achtergelaten. Hierna schoten we het mooie Elsenburgerbos in waar we al eens eerder liepen.

Event Plaza ✨

Event Plaza. Bijzondere styling onderweg. Was vroeger een plek waar je kon squashen dacht ik, maar nu een plek voor grote feesten en partijen.

Wilhelminapark

Voor ons een totaal nieuw stukje groen, het Wilhelminapark. Met veel ganzen en een natuurtuin. Hier een paar grauwe ganzen (achter) en Canadese ganzen.

Prinses Beatrixlaan

Zicht op Rijswijk. Erg veel verkeer, maar in de avond moet het uitzicht vanaf de bovenste etage prachtig zijn.

Zicht op Stervoorde

Hoge flats en veel groen. Voor de flats staan bankjes, een prima plek voor theepauze. We liepen later door de wijk, erg rustig.

*

Meer recente bouw in centraal Rijswijk.

Het Louvre van Rijswijk

Dit lijkt het Louvre van Rijswijk, maar is het NS station.

De foto's op deze pagina zijn van Fabio Bruna en vallen onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie. Hergebruiken mag, ook commercieel, maar altijd met naamsvermelding en link naar deze site.