Flickr Explore is de naam voor 500 dagelijkse foto's die, gekozen door een algoritme, verschijnen op de "Explore" voorpagina van Flickr. Al is Flickr geen Instagram, 500 foto's per dag is erg weinig,  volgens dit blog 0.005% van de dagelijkse uploads. Je merkt het direct als je foto "in Explore" komt. Comments (“Congrats on Explore”), views en likes pieken direct. Het is een complimentje, je krijgt wat extra aandacht.

Piekje 1 en 2, allebei een foto in Explore

Voor de periode dat ik weer actief werd op Flickr was "Explore" (in handen van Yahoo) verworden tot iets waar ik mijn belangstelling voor had verloren. Foto's stonden soms in Explore, maar verdwenen er ook weer uit. In latere jaren kwam geen enkele foto meer in Explore.

Maar sinds ik weer actief post en aanwezig ben, heb ik zowaar twee foto's in Explore. Leuk! Toevallig zijn ze allebei gepost in de FlickrFriday groep. Net zoals de foto van Ronald trouwens (ook weer actief sinds kort). Toeval?

Het blijkt dat Flickr z'n algoritme heeft aangepast.

Wat mij betreft ten goede 😀 Over FlickrFriday ga ik een andere keer iets posten, want zelfs P is weer actief geworden door die groep.

De eerste foto die in Explore kwam. Thema "Cirkels" in FlickrFriday.

Windrad

En de tweede foto, thema "Unbalanced"

*

De foto's op deze pagina zijn van Fabio Bruna en vallen onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie. Hergebruiken mag, ook commercieel, maar altijd met naamsvermelding en link naar deze site.