Een van de leukste apps in jááááren is Obsidentify. Je kunt er planten mee fotograferen en herkennen met je telefoon. En dat werkt erg goed! Vogels spotten (laat staan fotograferen) is altijd gedoe, je hebt spullen nodig (dikke lens, veel sjouwen) en die beesten zitten geen seconde stil. Met planten heb je dat niet, en als het een keer waait en een tak zwiept in de wind help je gewoon een handje. Je kunt je waarnemingen in de app bewaren op de website (waarneming.nl) van de makers, er is altijd een (menselijke?) review van je waarneming voor deze het predicaat "Goedgekeurd (met bewijs)" krijgt.

Klein robertskruid, gespot tijdens een wandeling op de Maasvlakte.

Klein robertskruid
Klein robertskruid

Een uit eigen tuin, daslook. Die mag je dan weer niet opslaan, want dit is aanplant. Kan zo in de soep.

Daslook
Daslook

Sleedoorn, tijdens een wandeling in de buurt. Dit is zo'n struik die je overal ziet, maar waar ik de naam dus nooit wist.

Sleedoorn
Sleedoorn

Nog zo'n plant die je veel ziet, gewone smeerwortel.

Smeerwortel
Gewone Smeerwortel

Mooi plantje met een mooie naam, look-zonder-look. Blad ruikt naar knoflook als je het fijnwrijft.

Look-zonder-look
Look-zonder-look

Duinviooltje, weer een klein plantje, gezien tijdens een wandeling in de duinen van Meijendel.

Duinviooltje
Duinviooltje

En dan een die lastig fotograferen is, een kandelaartje. Maar een paar millimeter groot. Maar toch werkt de app dan ook. Gevonden in de duinen van Meijendel.

Kandelaartje
Kandelaartje

Op Flickr heb ik een album aangemaakt waar alle waarneming.nl foto's in staan.

De foto's op deze pagina zijn van Fabio Bruna en vallen onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie. Hergebruiken mag, ook commercieel, maar altijd met naamsvermelding en link naar deze site.