Tijdens ons verblijf in Zeeuws-Vlaanderen wilde ik op de terugweg langs Terneuzen voor het stadhuis.  Het is een klassiek voorbeeld van brutalisme en van dezelfde architecten als de aula van de TU in Delft.

Brutalisme in Delft
Je moet er van houden (doe ik), dan kun je in dit uitstekende blog[https://oostblog.info/] de mooiste berichtjes van de meest bijzonder gebouwenvinden. Brutalisme. Alleen de naam al. Een stijl die z’n moment had in de vorigeeeuw, maar waar nog vrij veel liefhebbers van zijn (en nog veel meer hate…

Het gebouw heeft (net als de TU) iets van een schip, passend hier langs de Westerschelde.

Stadhuis Terneuzen

Stadhuis Terneuzen
Zicht vanaf het plein

Stadhuis Terneuzen
Een klok in het beton

Op de bovenste etage zit (begreep ik) de burgerzaal vanwaar je een prachtig uitzicht (zoals in de kopfoto) moet hebben over de Westerschelde.

Stadhuis Terneuzen
Kant van het gebouw met uitzicht op de Westerschelde

Lees op onderstaande link meer details over dit gebouw.

Parel in de periferie: Bakema’s Terneuzense Raadhuis
Logischerwijs krijgt de Randstad in overzichten van naoorlogse Nederlandse architectuur traditioneel de grootste aandacht. Na de oorlog ontspon zich hier de meeste (economische) activiteit, groeid…

De foto's op deze pagina zijn van Fabio Bruna en vallen onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie. Hergebruiken mag, ook commercieel, maar altijd met naamsvermelding en link naar deze site.