Come Closer - Sara Gran

Een klein pareltje. The Exorcist, maar dan met meer suspense en minder actie.

Come Closer
If everything in Amanda’s life is so perfect, then why the mood swings, the obscene thoughts, the urge to harm the people she loves? What...

Hull Zero Three - Greg Bear

Eon was matig. Heb nog een ander boek gelezen van Greg Bear die maar matig beviel. Zijn verhalen zijn vaak ver in de toekomst of er zit teveel scifi magie in. Slechte combinatie, met een enkele uitzondering (Duin). Dit boek gelezen door z'n plaats op deze "Big Dumb Object" lijst, een scifi trope die ik wel waardeer. Ik vond het vermakelijk. Door de schrijfstijl is het verhaal soms wat lastig te volgen.

Hull Zero Three
Trapped on a mysterious spaceship, the only way to escape is to survive. A thrilling novel from the Hugo and Nebula award-winning Greg...

Iemand, niemand en honderdduizend - Luigi Pirandello

Boek met filosofische ondertoon, "Wie zijn wij werkelijk". Veel verschillende mensen is de conclusie van de hoofdpersoon Moscarda, tot zijn schrik. Gelukkig was sociale media nog niet uitgevonden. Interessant gegeven, maar de uitwerking is nogal langdradig. Iets teveel mentale gymnastiek vereist naar mijn smaak. En de stijl,  "Stream of consciousness" maakt het niet beter leesbaar. Wel erg grappig op momenten.

Iemand, niemand en honderdduizend
Door een terloopse opmerking van zijn vrouw over zijn neus gaat een man twijfelen aan zijn identiteit.

Exhalation - Ted Chiang

Een tip van Woordenaar. Korte verhalen, ik weet niet welk verhaal ik favoriet moet noemen, ze zijn allemaal ijzersterk. Misschien het tijdreisverhaal van de stoffenhandelaar in middeleeuws Bagdad, of (spoilers) Omphalos, waarin een planeet centraal staat waar jongeaardecreationisme de wetenschappelijke waarheid is, tot men een planeet ontdekt waar de lichtsnelheid constant is, de planeet beweegt mee met de ether (onze aarde neem ik aan). Grappig, slim en heerlijk leesbaar.

Exhalation
An alternate cover edition for this book can be found here. ONE OF THE NEW YORK TIMES 10 BEST BOOKS OF THE YEAR A NATIONAL BESTSELLER ...

The Cabinet of Curiosities - Douglas Preston, Lincoln Child

Heeft iets van een Gothic novel. Hoofdpersoon Pendergast is 'n beetje 'n Gary Stu. Kan alles, is net iets te perfect.  Beetje sterk dus soms, maar spannend en goed leesbaar.

The Cabinet of Curiosities (Pendergast #3, Nora Kelly #0.5)
In downtown Manhattan, a gruesome discovery has just been made-an underground charnel house containing the bones of dozens of murder vict...

The Obelisk Gate - N.K. Jemisin

Bij deel 1 had ik al een beetje twijfel, nu ben ik er wel uit, dit is niet voor mij. En deze keer ook geen topografische kaart 😉 Een goed geschreven, maar saai verhaal. Het ligt aan mij, de reeks wint de ene na de andere prijs.

The Obelisk Gate (The Broken Earth, #2)
This is the way the world ends... for the last time. The season of endings grows darker as civilization fades into the long cold night. ...

Exit Strategy - Martha Wells

Deel vier in de Murderbot series (1, 2, 3). Onze robotstofzuiger met stembediening heet inmiddels Murderbot. Ik ben een fan, de combinatie van actie en humor bevalt prima. Wachten is op een verfilming (serie?).

Exit Strategy (The Murderbot Diaries, #4)
Murderbot wasn’t programmed to care. So, its decision to help the only human who ever showed it respect must be a system glitch, right? ...

Day Zero - C. Robert Cargill

Weer een verhaal over een robot, deze keer een nannybot. Gelezen naar aanleiding van deze review. Geen onaardig verhaal, ik zie hier wel een film van komen. Aan het eind net iets teveel Marvel naar mijn smaak.

Day Zero
In this harrowing apocalyptic adventure—from the author of the critically acclaimed Sea of Rust—noted novelist and co-screenwriter of Mar...