Nu ik toch bezig ben met lijstjes nog maar een. Mijn Den Haag in een reeks "foto-als-ansichtkaart", gemaakt in 2023.

Stad

De leukste wandeling is een wandeling door een nieuwe wijk, of een minder gefotografeerde wijk. Een van de redenen waarom een beeldenwandeling zo leuk is. Ook daar zijn vaak veel plekken die de moeite van het bezoeken zeker waard zijn.

Moerwijk is oorspronkelijk opgezet door Willem Dudok, met Berlage wel de bekendste architecten van die tijd. Beroemde bedenker, maar de wijk heeft niet de beste naam. Toch zijn er zat mooie plekken te vinden, zoals deze bij de Erasmusweg.

Korte Laak

Mooi Moerwijk, Escamp

Langs de snelweg-in-de-stad Troelstrakade, aan de andere kant van het water, staat een reeks heerlijk strakke flats in Berlage stijl. Geen idee of het prettig wonen is, maar ze zijn van buiten fraai.

Portiekwoningen in Rustenburg en Oostbroek

Portiekwoningen in Zuiderpark, Escamp

Groen

Den Haag is behoorlijk groen, dat is wel bekend, maar regelmatig kijk ik er nog van op hoe groen. Stad achter de duinen, en dat is nergens beter zichtbaar dan vanaf de Haagse Piek, een bultje in de duinen bij Kijkduin.

Stad achter de duinen

De stad achter de duinen

Natuurlijk moet ik er een foto van mijn eigen wijk bij, Ypenburg. Suburbia, zat lelijke plekken, zoals overal. Maar ook veel groen en ruimte. Hier kijken we naar centraal Ypenburg over het water van de Blauw Loper.

Blauwe loper

Suburbia

Al werk, woon en wandel je al jaren in een stad of buurt, soms ontdek je toch weer iets nieuws. Dit is een kas tussen de Tuin der Hesperiden en de De Hof van Wouw, op steenworp afstand van m'n werk.

Glas

Een oase van rust, midden in de stad

En zolang het nog kan een foto van vermaak op de Pier, herkenbaar icoon van Scheveningen, met op de achtergrond de exclusieve maar erg failliete beachclub Soulsistah :)

ZIP

Dingen doen in Scheveningen