Volgens het museum;

De modewereld door de lens van Anton Corbijn. In het Cobra Museum voor Moderne Kunst zijn ruim 200 mode gerelateerde foto’s te zien van deze toonaangevende fotograaf en filmmaker. In de tentoonstelling MOØDe zijn ook portretten te zien die Corbijn maakte van o.a. Kate Moss, Tom Waits, Alexander McQueen en Naomi Campbell.  

Dit weekend de voorstelling bezocht. Dat Corbijn modefotograaf was wist ik niet. Zijn foto's ken ik vooral omdat ik in de vorige eeuw de "Oor" las. Van de albumhoezen van bands die ik luisterde. Ooit een koffietabelboek van 'm kocht.

Anton Corbijn

PJ Harvey prachtig geschoten

Bij de prachtige foto van Clint moest ik denken aan de uitspraak van regisseur Sergio Leone die ooit zei over Clint dat de acteur twee gelaatsuitdrukkingen had: met hoed en zonder. Verder grote fan van de man.

Anton Corbijn

I know what you're thinking.

Anton Corbijn

Museumgangers

Het koninklijk paar staat erop als een rockband. Maxima staat er twee keer op en Willem-Alexander is out of focus.

Anton Corbijn

Verder is het de moeite waard dit (noodlijdende) museum te bezoeken, ook voor de vaste collectie kunst van de Cobra-groep. Hier een werk van Karel Appel, Women, Children, Animals.

Women, Children, Animals

Women, Children, Animals