Afgelopen week hebben we doorgebracht in Breskens, met tripjes naar Cadzand, Terneuzen en Vlissingen. Het was mijn eerste keer in Zeeuws-Vlaanderen. Een bijzondere plek, van wat ik er van gezien heb. Veel strand, wind en zon. Industrie. En mooie badplaatsen. Het uiterste westen van Nederland. We zijn naar het Zwin gefietst (niet elektrisch), met vrij sterke tegenwind. Erg leuk met een groep pubers (we kregen bezoek van Brilmans met gezin)

Woei
Veel wind in Zeeland

Het uitzicht over de Westerschelde is prachtig en elke dag anders. Langs de kust staan overal bankjes.

Westerschelde
Zicht op de Westerschelde

Cadzand is een mondaine badplaats met mooi vormgegeven flats direct aan zee. Keurige badcabines. En best een mooie EHBO post.

EHBO post Cadzand
Strand Cadzand
Strandcabines Cadzand
Strand Cadzand

De vuurtoren bij Breskens. Een klein, mooi exemplaar. Token onderwerp voor een foto, want er stonden altijd wel mensen met telefoon of camera.

Vuurtoren Nieuwe Sluis
De vuurtoren bij Cadzand

Zonsondergang bij Hoofdplaat. We zijn er meerdere keren gaan kijken om een zeehond te spotten en dat is gelukt. Spotten wel, een foto van de zeehond maken niet. Deze foto is ook prima, de ondergaande zon in een containerschip en een voorbij vliegende lepelaar (die opschrok van de zeehond). Erg Zeeland.

Hoofdplaat
Hoofdplaat

Op naar huis zijn we nog langs Terneuzen gereden. Doel was het stadhuis, een voorbeeld van brutalisme in Nederland en van dezelfde architecten als de aula van de TU in Delft. Daar volgt nog een stukje over. Tijdens ons bezoek kwam er een gigantisch containerschip langs, de HMM Stockholm.

HMM Stockholm
Containerschip op de Westerschelde

Ik denk dat we dit deel van Nederland nog een keer zullen bezoeken. Misschien voor zo'n huisje aan het strand, die hier nog iets kleinschaligs hebben. En om uit eten te gaan, als het na de COVID vaccinaties iets beter voelt.

De foto's op deze pagina zijn van Fabio Bruna en vallen onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie. Hergebruiken mag, ook commercieel, maar altijd met naamsvermelding en link naar deze site.