De regelmaat te posten is weg. Deze beeldenwandeling liepen we een week voor dit bericht, maar er zijn meerdere beeldenwandelingen die we hebben gelopen waar ik nog geen berichtje voor heb gemaakt. Werk in uitvoering.
Deze keer liepen we door Segbroek, door de Bomen- en Bloemenbuurt. En de Vogelwijk. De enige twee beelden die in het boekje stonden voor de Vogelwijk bestonden niet meer. Het waren gevelbeelden en ze waren weg of het gebouw waar ze op hingen was er niet meer.
Wat vonden we wel?
Een direct herkenbaar beeld van Jan Snoeck, Kleurpijp, op de Houtrustweg. Ooit vrij toegankelijk, nu weggestopt achter een hek. In het boekje (uit '91) zijn scholen en bedrijven nog niet ingesloten door hekken. Nu vrijwel allemaal wel.
Een klassiek beeld van de persoon die zijn naam gaf aan het plein waar het beeld staat, Majoor Thomson op het Thomsonplein (er is ook nog een Thomsonlaan). Soms is een beeldenwandeling ook nog leerzaam, niet zozeer over deze persoon, maar zijn rol in een interessant stuk geschiedenis van Albaniƫ en Europa, zie de wiki.
Weer een beeld achter hekken, Verplegende en genezende - Titus Leeser op het terrein van het Rode Kruis ziekenhuis.
Een minder herkenbaar beeld van Jan Snoeck! De titel is Rasp. Het staat niet op zo'n mooie plek, een beetje weggestopt in de bosjes. En langs de Segbroeklaan, toch een soort snelweg-in-de-stad. Dit beeld verdient beter.
Dan mijn favoriet, een beeld van Carel Visser. Niet zozeer omdat het beeld mooi is, maar ik vind landschapskunst altijd mooi. Geen beeld ergens neergezet omdat het moet, maar er is echt nagedacht over de plek in de omgeving. Kudos beeldenplaatsers van Den Haag!
Twee beelden bij een (fraaie) school. Een schattig klein katje, Kat op steunbeer van Aart van den IJssel op een conciƫrgewoning (dat bestond ooit). En Twee estafettelopers van Rudy Rooijackers
Daarna twee beeldjes die mij een tikje te braaf zijn, maar het kind met vogeldrinkbak stond wel in een erg fraai hofje, de Papaverhof.