We gaan nog even door met de COVID bezigheid bij uitstek, wandelen, en vooral wandelen in eigen stad. Vandaag door het Haagse Zuiderpark. Een mooi stadspark, waar ik als kind al kwam. En goed in gebruik ook, veel mensen die sporten, wandelen, vissen.

Er is een deel van het park, het Arboretum, dat is ingedeeld in regio's van de wereld. Japan, China, Zuid-Europa. Geen idee of dat vroeger ook al zo was. Hieronder op de foto het zicht op Noord-Europa vanuit Japan 😉

Zuiderpark

Helaas deed Obsidentify het niet, geen idee wat dit voor boom is, maar hij stond prachtig in bloei.

Zuiderpark
Een prachtige boom in het Zuiderpark

En zoals overal zijn er veel ganzen. Heel veel ganzen. Op de foto Canadese ganzen.

Bezoekers Zuiderpark
Canadese Ganzen in het Zuiderpark

Ooit stond hier het Zuiderparkstadion van ADO Den Haag, nu de Sportcampus Zuiderpark. Een mooi, modern gebouw dat helemaal in de omgeving past, gepolijst de roestvrij stalen panelen reflecteren de lucht en de bomen erg mooi.

Sportcampus Zuiderpark

Het was een prima zondag.

De foto's op deze pagina zijn van Fabio Bruna en vallen onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie. Hergebruiken mag, ook commercieel, maar altijd met naamsvermelding en link naar deze site.